Esiintyjät 2016

Baskery

Baskery

Lauantai-illan pääesiintyjä Baskery tulee ottamaan haltuun niin lavan, kuin katsomon kehutulla energisellä showllaan. Vuonna 2007 muodostuneen yhtyeen jäseniä ovat ruotsalaiset sisarukset Greta -, Stella -, sekä Suniva Bondesson. Baskery on esiintynyt monilla festivaaleilla mm Glastonburyssa ja Winnipeg Folk Festivaalilla.

Bändi on julkaissut 3 albumia ja neljäs on valmistumassa tänä keväänä. Jäsenet asuivat Nashvillessä, mutta kun saivat levytyssopimuksen Warner Brothers Recordsin kanssa he muuttivat Los Angelesiin.

Vaikka yhtyeen tyylilajeja ovatkin esimerkiksi country, folk ja rock, Baskery omaa täysin uniikin soundin, jota on ollut mukana luomassa epätavanomaisesti soitetut vanhat instrumentit ja esimerkiksi Andrew Dawson (työskennellyt mm Rolling Stonesin, Kanye Westin kanssa).

On ihan huippua tuoda Baskeryn kaltainen menestykseikäs yhtye ensimmäistä kertaa Suomeen. Katsokaa video ja ennen kaikkea kuunnelkaa tätä taitoa.

Hoedown

Jokamiehen festivaalien lavalle nousee suomalaisen roots-musiikin ehdottomaan kärkikaartiin kuuluva Hoedown– yhtye.

Ensi vuonna viidentoista vuoden kunnioitettavaan ikään ehtivän, Ninni Poijärven, Mika Kuokkasen, Esa Kaartamon ja Olli Haaviston kaltaisista eturivin nimistä koostuvan huippuyhtyeen vakaana aikomuksena on tarjota juhlakansalle roots- musiikkia suurella sydämellä!!

HOEDOWN:
Ninni Poijärvi: laulu, viulu
Esa Kaartamo: laulu ja kitara
Mika Kuokkanen: laulu ja kitara
Olli Haavisto: pedal steel, lapsteel, dobro
Jarmo Nikku: kitara, mandoliini
Topi Kurki: rummut
Masa Maijanen: basso

Honey B Family

Honey B Family

Honey B Family on luonnollisesti syntynyt perheyhtye. ”Olemme musisoineet yhdessä vuosikausia”, selvittää kitaristi/laulaja Esa Kuloniemi kokoonpanon syntyä. ”Poikamme Mooses on nähnyt touhua pienestä pitäen ja kulkenut keikoilla mukana. Olemme Aija Puurtisen kanssa tehneet pääbändimme Honey B & T-Bonesin ohella myös duokeikkoja. Jossain vaiheessa Mooses alkoi tulla mukaan osaan settiä rumpaliksi. Siitä tämä kokoonpano alkoi varsinaisesti kehittyä, pari vuotta sitten.”

Nyt 14-vuotias Mooses Kuloniemi on ikäänsä nähden pystyvä rumpali ja julkaisee kesällä Milo & Moses -jazztrion kanssa esikoislevyn.

Honey B. Familyn ilmaisu on huomattavasti perinteiseen bluesiin ja rhythm’n’bluesiin nojaavampaa kuin ”emobändi” T-Bonesin nykymateriaali. Lisämausteena keitoksessa on kauhallinen gospelia.

Aija Puurtinen: lead vocals, bass, cigar box gtr.
Esa Kuloniemi: el. gtr & slide gtr, cigar box gtr, 2nd lead vocal, background vocals
Mooses Kuloniemi: drums, background vocals

Mama's Machine

image1 (2)

Viime vuonnakin festivaaleillamme esiintynyt yhtye Mama’s Machine on ollut vaihtelevalla kokoonpanolla kasassa vuodesta 2014. Bändin ohjelmisto koostuu enimmäkseen vanhoista bluesbiiseistä ilman kaikkein kuluneimpia hittejä, sekä soulista ja groovesta.

Bone Moon

Bone Moon maalaa juurevalla mutta ajattomalla folk-musiikillaan melankolisia maisemia synkkien, runollisten tarinoidensa ympärille. Kyseessä on viime vuonna kuopatun folkrock-yhtye Ochre Roomin nokkamiehen Lauri Myllymäen tuore sooloprojekti, jossa miehen oma ääni kuuluu entistä kypsempänä ja voimakkaampana. Lauluntekijän tunnistettavassa soinnissa amerikkalainen vaihtoehtoinen folkrock kohtaa brittiläisen folkin ja pohjoisen kaihon. Kappaleet ovat tummanpuhuvia, mutta niistä hohtaa outo, lohdullinen valo. Bone Moon työstää parhaillaan ensimmäistä levyään.

Henry Kuronen Group

Henry Kuronen

Henry Kuronen Group esiintyi viimekin vuonna Jokamiehen festivaaleilla ja yleisökyselyn perusteella päätimme hankkia tämän bluesin ja folkin kentällä musiikkia tarjoilevan ryhmän festivaaleillemme tänäkin vuonna.

Jussi Syren And The Groundbreakers

Jussi Syren & Groundbreakers

Pitkän uran tehnyt Jussi Syren And The Groundbreakers pyydettiin esiintymään tämänkin vuoden festivaaleille. .20-vuotisjuhlansa kunniaksi pitkäsoiton loppuvuodesta 2015. ”Bluegrass Singer”-albumin raidat ovat soineet kymmenillä Yhdysvaltain radioasemilla. Kotimaassa bändi keikkailee ahkerammin kuin koskaan.

Aino Venna

AINOVENNA_TINROOF-(1)

Aino Venna on helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä. Musiikillisesti Vennan musiikki flirttailee chansonien ja vanhan rock’n rollin kanssa, ottaa viitteitä laulelmista ja italoiskelmistä. Sanoitukset ammentavat menneestä maailmasta, kirjoista ja elokuvista. Kahden jo julkaistun albumin (Marlene, 2012 ja Tin Roof, 2014) jatkoksi Venna on julkaissut helmikuussa uuden singlen Telephone ja lisää uutta musiikkia on luvassa vielä ennen kesää.

Jalava

Jalava

Viisihenkisen tamperelaisyhtye Jalavan musiikista huokuu poikkeuksellisen vilpitöntä maanläheisyyttä ja kuulasta raikkautta. Jalava yhdistelee luontevasti suomenkielistä popmusiikkia kantri- ja bluegrass-vivahteisiin. Joillekin yhtye on herättänyt mielikuvan modernista Kasevasta, mutta toisaalta Jalava-soundin perimmäinen olemus on jokaisen itsensä määriteltävissä.

Jalavan orgaaninen ja aidosti läsnä oleva folkahtava pop koostuu vanhoista hyvistä aineksista, kuten kauniista melodioista ja ilmavasta yhteissoitosta. Yksi akustiseen sointiin luottavan Jalavan valttikorteista on melodisena instrumenttina toimiva pedal steel -kitara, joka tuo yhtyeen musiikkiin tuulahduksen länttä. Näissä puitteissa Jalava kertoo sydämeen käyviä, toivontäyteisiä tarinoitaan kaukaa ja läheltä.

Vuonna 2006 perustettu orkesteri on ehtinyt kehittää sointiaan keikkailemalla kantripaidoissaan niin Tavastian ja kesäfestareiden kaltaisilla isommilla lavoilla kuin pääkaupunkiseudun kirjavissa lähiökuppiloissa. Jalavan tavoitteena on tehdä hyvää musiikkia kaikille, ei vain valistuneemmille popin kuluttajille.

Jalava julkaisee toisen albuminsa 6.5.2016.

Mitä tapahtui kun tamperelainen tanssimusiikkiyhtye Jalava teki kiertueen helsingin lähiökuppiloihin. Tässä täysimittainen kuvareportaasi retkestä kansan syviin riveihin, olkaatten hyvät.

Mikko Perkoila

Lastenmusiikkiako? Mikä lasta ilahduttaa ja aikuistakin on ainakin Pitkän uran tehnyt Mikko Perkoila. Jos et vielä ole tutustunut hänen musiikkiin, niin sunnuntaina 14.8 on siihen hyvä hetki. Laululyriikoissa on surrealistista hulluttelua ja elämäniloinen pilke silmäkulmassa. Hän on tunnettu ennen muuta lastenlauluntekijänä jo vuoden 1990-luvun puolesta välistä saakka ja tässä laulussa Niilo keksii tutuille työkaluille monenlaista käyttöä.

Paleface

paleface_promokuva_2016_jonisarkki-1024x689 (1)

Paleface saapuu Jokamiehen Festivaalille yhdessä kitaravirtuoosi Aki Haaralan kanssa. Akustinen setti koostuu Palen oman materiaalin lisäksi festarin henkeen sopivista lainabiiseistä. Yhteiskunnallisesti valveutunut Paleface kannattaa pakkoruutsia.

Jarkko Martikainen

Jarkko Martikainen

YUP:stä kuuluisuuteen nousseen Jarkko Martikaisen ura on kestänyt jo yli kaksikymmentä vuotta, joista viimeiset hän on viettänyt sooloartistina. Hän on julkaissut yhteensä kuusi sooloalbumia, joista viimeisin on 2014 vuonna julkaistu Koirien Taivas.

Martikaisen tyylilajeihin on aina kuulunut rock ja folk, mutta hänen uusimmasta sooloalbumistaan on todettu mm. ”Martikaisen uusin albumi on huomattavasti suoraviivaisempaa popmusiikkia kuin hänen aikaisemmat soololevynsä.” -Rumba
On ilo saada Jarkko Martikainen esiintymään festivaaleillamme kesällä 2016.

Jing & Jangsters

J&J-kuva-jokamies

Rytmi on rootsia. Tamperelainen yhdeksän henkilön miehittämä reggaebändi Jing & Jangsters on kerännyt keikkailukokemusta jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Iloluontoista musiikkia sunnuntai-iltapäivään lasten makuun ja aikuisten janoon. Sunnuntaitanssit!

Million Dollar Tones

11426676_872908009449099_4214215782498550826_n

Music is what feelings sound like.
50’s rock & roll and rhythm & blues, respecting black roots.
”Our faces are chalk but hearts are dark.”

Joe Vestich & The Rodeo Rockets

Screen Shot 2016-06-27 at 11.42.41

Leading The Rodeo Rockets, American singer, guitarist, songwriter Joe Vestich has had a long and colorful career, having performed throughout the USA, Finland, Russia, the Baltic states and eastern Europe. His musical styles have varied through the years, but a strong foundation of blues, rock’n’roll and country has remained steady. Joe does live gigs all year round, playing with a variety of musicians, and he enjoys the fact that he’s been fortunate enough to work with those who are ranked amongst the best in Finland.

The Rodeo Rockets was originally formed with Joe’s frequent musical collaborator, guitarist/singer Kalle Alatalo as a recording project. The idea was to bring together a group of the best players possible to produce a recording of Joe’s newest material. A group was formed, songs have been rehearsed and performed on live gigs, and the recording sessions will begin in the autumn of 2016. The songs are a blend of blues and rock ’n’ roll with a hint of country, and according to Joe, are all stories based on real life happenings.

The line-up of The Rodeo Rockets that will be performing at the“Jokamiehen Festivaali 2016”will be presenting songs from the forthcoming record, as well as some of Joe’s past compositions. Along with Joe doing the lead vocals and playing rhythm guitar, the musicians include Kalle Alatalo on lead guitar and backing vocals, Mikko Löytty on bass and backing vocals, Juppo Paavola on the drums, Eero“Safka”Pekkonen on piano, and Pekka Koivisto on saxophone. For the reason that Joe prefers to work with the best, the availability of such players varies with their full schedules, but strong commitments and belief in the music brings these masters together, resulting in excellence in quality and performance.
https://www.facebook.com/JoeVestich

One Way Riders

OneWayRiders3

The classic country, hillbilly, rock’n’roll band “One Way Riders” was founded in Moscow, Russia in 2007 and soon after that became one of area’s most well known bands in the roots music genre. Vadim Ivaschenko, the leader of “One Way Riders” is certainly one of Russia’s most popular and brilliant guitar players. He has shared the stage with many renowned American and European musicians, including Duke Robillard, Lazy Lester, Keith Dunn, James Willer, John Primer, Lurrie Bell, Pera Joe, Roomful of Blues, Walter Trout, Little Charlie Batty and many more. Vadim’s style combines the classic Blues with the Rock’n’Roll/Hillbilly schools, and along with the rest of the band, he is interested in the music of Hank Williams, Ricky Nelson, Patsy Cline, Wanda Jackson, Brenda Lee and other Rockabilly and country legends.

Olga Lisicova, the lead vocalist of One Way Riders is a superb singer with a distinctive rock voice, which is accented with a mellow tone. Her exciting live performance is a combination of beauty and elegance, let loose with power and energy. Before joining “One Way Riders” she has been performing throughout Russia, in the USA, Norway and Romania. “One Way Riders” are recognized by their unique sound and outstanding performance that lifts up any audience, and carries you back to the golden era of the popular American music scene of the 1950’s and 60’s.

Dave Lindholm

Dave Lindholm

Joo joo mä rakastan sua, Minun nimeni on nimessun, Annan kitaran laulaa vaan, Sitähän se kaikki on, Pieni ja hento ote, T.H.E World. Oliko joku joka ei tiedä laulaja, lauluntekijä, kitaristi Dave Lindholmia. Katso video viime vuoden keikalta.

Mikko Alatalo

Näillä festareilla viihtyy lapsi kuin lapsi, (vaikka känkkäränkkä olisikin kylässä) kiitos Mikko Alatalon.

Viime vuonna tulee kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun Maalaispoika nousi listojen kärkisijoille. Sen kunniaksi Alatalo teki viime syksynä juhlakiertueen konserttisaleissa. Alatalo Brothers Band säesti, joukossa siis Mikon omia poikia.
Tänä vuonna mikko on jatkanut juhlakeikkoja duo-pohjalta. Skaala on manserokin klassikoista, juice ja mikko-biiseistä pohjoisen lauluihin ja balladeihin. Mukana tietenkin syksyn sävel retro.

Känkkäränkkäkin kuullaan. Alatalo-Rinteen laulut ovat edelleen ajankohtaisia ja niitä harvinaisempiakin tullaan kuulemaan konserteissa.

Mikon mukana on manserokin veteraani, rock-haitaristi jammi humalamäki, joka on tullut tutuksi mm. Juicen taustalta sekä nolo et rähjä-bändin kosketinsoittajana.

Mimi ja Kuku

Mimi ja Kuku

Mimin ja Kukun superhauska, interaktiivinen musiikkishow sopii 0-10-vuotiaille.
Esitys sisältää paljon TV: stä tuttuja laululeikkejä, tuttuja kansanlauluja, hauskoja tehtäviä, nukketeatteria ja hyppysellinen taikaa.

Konsertissa Lapset pääsevät osallistumaan monin eri tavoin esityksen kulkuun ja kaikilla on takuuvarmasti hauskaa!Iloisen vauhdikas meininki tuo hymyn aikuisenkin katsojan huulille! Esityksemme jälkeen Mimi ja Kuku jakavat kaikille lapsille kaverikortit ja halukkaille halit.

Tampereen ukuleleorkesteri

Ukulele valloittaa sydämiä kaikkialla länsimaissa. Elokuussa meidän sydämet tulee valloittamaan 2016 vuoden alussa perustettu Tampereen ukuleleorkesteri. Jättiläismäinen neljästäkymmenestä soittajasta koostuva orkesteri soittaa Eteläpuistossa sunnuntaina 14.8. Tämä on pakko nähdä ja kuulla.

BASKERY (Swe), PALEFACE, JARKKO MARTIKAINEN, HOEDOWN, JING & JANGSTERS, HONEY B. FAMILY, MILLION DOLLAR TONES, MAMA´S MACHINE, JOE VESTICH & THE RODEO ROCKETS, BONE MOON, HENRY KURONEN GROUP, JUSSI SYREN & THE GROUNDBREAKERS, ONE WAY RIDERS (RUS), PATHFINDERS FEAT. STEFANIE KOLHOFF, AINO VENNA, JALAVA, NIINA MÖNKKÖNEN & VAPAAT MUUSIKOT, ERKKI METSOLA EXPERIENCE, DAVE LINDHOLM, MIMI & KUKU, MIKKO PERKOILA, MIKKO ALATALO, THE ENGLISH INTERNATIONAL PLAYSCHOOL CHOIR, TAMPEREEN UKULELEORKESTERI, MIRO HONKANEN